"A biztonság kedvéért" - a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsai

Tűzifaárusítás

Közeleg a fűtési szezon, így a téli tüzelő beszerzésére egyre többen gondolnak.

A korábbi évek tapasztalata szerint ilyenkor felbukkanhatnak az alkalmi árusok, akik újsághirdetésben, vagy akár személyesen kínálnak megvételre tüzelőanyagot. Fontos, hogy a vásárláskor nagy körültekintéssel járjanak el, elkerülve azt, hogy csalók vagy trükkös tolvajok áldozataivá váljanak!

Előfordulhat, hogy a reálistól jóval alacsonyabb áron hirdetett tűzifa árusításának hátterében csalók állnak, s a megrendelt tűzifa nem a megbeszélt mennyiségben, vagy minőségben kerül a vevőhöz. A csalók jellemzően a megrendelt faanyag mennyiségének mérésekor csapják be gyanútlan áldozataikat, és mire ez kiderül, az alkalmi árusok már messze járnak.

Egy másik gyakrabban előforduló trükk, hogy nem a megbeszélt minőségű fát szállítják le, és a vételár kifizetését követően ekkor is gyorsan tovább állnak. Az elkövetők az alkalmi tüzelőanyag árusítást a trükkös lopás egyik módszereként is alkalmazzák, gyakran időskorú áldozatokat kiszemelve maguknak.

Amennyiben bűncselekmény áldozataivá válnak, hívják a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét!

Szigetvári Rendőrkapitányság

 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!