Közlemény – Zrínyi Napokkal kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatásul közlöm, hogy a Várünnepély alkalmával a Vár 2017. szeptember 9-én (szombaton) és 2017. szeptember 10-én (vasárnap) 17:30-ig kapujeggyel látogatható, mely a múzeumlátogatást is magában foglalja. Szigetvári lakcímkártyával rendelkezőknek 200,- Ft/nap. Szigetvári lakcímkártyával nem rendelkezőknek 500,- Ft/nap, 14 év alattiaknak ingyenes.

Erre azért van szükség, mert a Várban lévő programok megvalósításához minden, Várba látogató személy után fizetnünk kell (Kirohanás) és erre a városnak semmiféle kerete nincs, továbbá gazdálkodás szempontjából meg kell felelnünk a jelenleg hatályos, igen szigorú jogszabályi feltételeknek és követelményeknek. 

A végére engedjenek meg egy konkrét példát. A geresdlaki „Gőzgombóc fesztiválra”, amely egy napos program 1000,-Ft-ot kell fizetni csak a belépésért, független attól, hogy megnézi a programokat, megkóstolja a gőzgombócot, vagy körülnéz a kézműves kiállításon. Például, ha valaki meg szeretné kóstolni az egyébként rendkívül finom gőzgombócot, annak kb. 1000 – 2000,- Ft közötti összeget kell fizetnie adagonként.

Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!