LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ AZ ELNYERT PÁLYÁZATOKRÓL, VÁROSBA ÉRKEZŐ TÁMOGATÁSOKRÓL

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ    

AZ ELNYERT PÁLYÁZATOKRÓL, VÁROSBA ÉRKEZŐ TÁMOGATÁSOKRÓL

Szigetvár Város Polgármestereként szeretném Önöket tájékoztatni a 2014. októberi megválasztásomat követően benyújtott pályázatokról, városba érkező támogatásokról.

A lakossági tájékoztató mellékleteként összeállításra került egy tételes kimutatás a benyújtott és elnyert, illetve a még elbírálás alatt álló pályázatokról, illetve a városba érkező egyéb támogatásokról. A pályázatokra vonatkozó kimutatás elektronikus formában Szigetvár város honlapján megtekinthető (www.szigetvar.hu).

A táblázat, illetve tételes kimutatás alapján elmondható, hogy ezen időszakban több mint 6 milliárd forint pályázati forrás, elnyert egyéb támogatás érkezett a városba, amely mértékű fejlesztési forrás, támogatás még talán soha nem állt Szigetvár város rendelkezésére. Néhány pályázat esetében még nem született meg a pályázathoz kapcsolódó döntés, de pozitív elbírálásuk esetén a város rendelkezésére álló forrás 6,5 milliárd forint összegre is bővülhet.

Megválasztásomat követően a Képviselő-testület támogatásával, megerősítésével született meg azon határozat, melynek értelmében Szigetvár Város Önkormányzata az összes, számára elérhető pályázati felhívásra pályázatot kíván benyújtani és ezen döntésnek megfelelően 2014. októberétől több mint 20 pályázat benyújtására került sor. A táblázat nem részletezi azon pályázatokat, amelyek nem részesültek pozitív elbírálásban.

Polgármesterként a Képviselő-testülettel karöltve mindig arra törekedtem, hogy a pályázat-előkészítés, illetve megvalósítás során megfelelő, szakképzett szakértő gárda kerüljön bevonásra, így a pályázatok jelentős részében – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretében benyújtott pályázatok esetében – a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal, mint konzorciumi partner bevonása megtörtént. Konzorciumi partnerszervezet munkájának, szakmai hozzáállásának köszönhetően az ún. TOP-os pályázatok, illetve további elnyert pályázatok esetében is elmondható, hogy a pályázatok a támogatási szerződésben rögzített ütemezésnek megfelelően haladnak és 2018. év III. negyedévében a városban több helyszínen is megkezdődhetnek a tényleges beruházási munkák, fejlesztések. A pályázatokhoz kapcsolódóan bővebb tájékoztatás, felvilágosítás kérhető a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztályán Marton-Fekete Csilla osztályvezetőtől az alábbi elérhetőségeken: 06-73/514-324, muszaki[at]szigetvar[dot]hu.

Kelt: Szigetvár, 2018. március 12.

                                                                Tisztelettel:

                                                                                                 Dr. Vass Péter

                                                                                                polgármester s.k.

Kimutatás pályázatokról

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!