Miért fontos a gyógyhelyes pályázatunk?!

Tisztelt Szigetváriak!

Magyarországon 17 NEMZETI EMLÉKHELY van, ebből egyetlen egy, a Szigetvári Vár az, amelyet nem lehet a turisták által megközelíteni sem busszal, sem autóval. Szükségleteiket nem tudják elvégezni (toalett, gyermekek tisztába tétele, egy frissítő kávé, üdítő elfogyasztása) és ezért döntenek sokan úgy, hogy nem állnak meg városunkban, hiszen nem is lehet. Ezért nagyon fontos, hogy „A szigetvári gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” azaz a GINOP-7.1.3-2015 kódszámú pályázat nyerjen.  Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester

Rövid tájékoztató a Gyógyhelyfejlesztési pályázathoz

Szigetvár Város Önkormányzata 2016. évben a "Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése" című GINOP-7.1.3-2015 kódszámú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet több, mint 670.000.000 Ft értékben.

Szigetvár, mint az ország egyik gyógyhellyé minősített települése pályázati forrásból kívánja megvalósítani egy ún. rekreációs központ kialakítását a hozzá tartozó út és parkoló létesítésével, szükséges eszközök beszerzésével annak érdekében, hogy a gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése megtörténjen a városba látogató gyógyulni vágyók és turisták megelégedésére. A pályázat keretein belül tervezett út- és parkoló létesítésével az Almás-patak mellett található Spar áruház megközelítését jelenleg biztosító útszakasz továbbépítésére, illetve ehhez kapcsolódóan autóbuszok és személyautók befogadására alkalmas parkolók létesítésére nyílik lehetőség.

A rekreációs központ több korosztály számára nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget úgy, mint kisgyermekes játszótér, fedett játszóház, street workout pálya, stb. létesítésével. A rekreációs központban kap majd helyet bolt és kávézó helyiség is. Szintén ezen beruházás keretében kerülne sor nagyértékű fény- és hangtechnikai berendezések, két db 148 fő befogadására alkalmas mobil lelátó, illetve több, mint 500 m2-es rendezvénysátor megvásárlására is.

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!