Visszakerült Szigetvárra a „Szulejmán” c. krétarajz

Tisztelt Szigetváriak!

Ezúton tudatjuk Önökkel, hogy a mai napon visszakerült – Széles Istvánné pécsi lakos jóvoltából - Zágon Gyula festőművész úr „Szulejmán” című krétarajza Szigetvár városához.

Az alábbiakban olvashatják Széles Istvánné szó szerinti visszaemlékezését a krétarajz hozzákerülésének történetével kapcsolatban:

„Ahogy történt…

Mint a Baranya Megyei Tanács ÉKV Osztály dolgozója, hatósági munka során, harmadmagammal jártunk a Szigetvári Építési Osztálynál.

Bencsics István osztályvezető, Litter János, Lieb József, Láng János, Freifogel Gáspár kollégák, régi fotók rendezése során akadtak rá, egy hengerben, a krétarajzra. Ajándékozási szándékkal ajánlották fel ottlétünkkor, Dr. Somfai Csaba, Pálvölgyi József és jómagam részére.

A szerencsés véletlen úgy hozta, hogy én kaptam meg Zágon Gyula művész úr krétarajzát. Hogy színezése, épsége megőrizhető legyen, becsüljem az ajándékot és az ajándékozókat, üvegezett keretben őrzöm, őriztem, közel negyven éve. Úgy érzem – most amikor a kép eljut méltó helyére – az életben jól döntött a „véletlen” azzal, hogy hozzám került a krétarajz és örömmel szolgáltatom vissza Szigetvár városnak. Pécs, 2017. május 18. - Tisztelettel: Széles Istvánné” 

Szigetvár Város Önkormányzata hálásan köszöni Széles Istvánné tevékenységét. 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!