ADOMÁNYGYŰJTÉS - Szent István király bronz mellszobrára

Tisztelt Szigetváriak!

Minden évben augusztus 20-án ünnepeljük Szent István királyunk napját, zászlódísszel, ünnepi beszéddel, az új kenyér megszentelésével, a szívünk mélyén a megindultság, a büszkeség és a szeretet érzésével.Az ünnepléshez azonban a felelősség érzése is járul, hiszen mi lettünk a felelősek államalapító királyunk művének megőrzéséért, értékeinek továbbviteléért, mi felelünk országunk jelenéért és jövőjéért, nemzetünk szellemi és lelki kincseiért. Ez alól az örökség alól senki nem vonhatja ki magát. Ez az örökség szólít fel és kötelez bennünket arra, hogy méltó emléket állítsunk első királyunknak.

Szigetváron a lakótelep évtizedek óra viseli államalapító királyunk nevét, ideje, hogy illő módon állítsunk emléket életművének, ezért a„Szent István Lakóközösségért Egyesület” és a „Szigetvári Várbaráti Kör” vállalta a nemes feladatot, hogy gyűjtést indít Szent István király bronz mellszobrának felállítására. Vanyúr István szobrászművész alkotásának avatására elképzeléseink szerint 2018. augusztus 20-án, nagyszabású városi ünnepség keretében fog sor kerülni.

Afenti cél megvalósításához tisztelettel kérjük magánszemélyek, társadalmi szervezetek, cégek segítő támogatását!

A pénzadományokat a Szent István Lakóközösségért Egyesületnek a K&H Bank Zrt.-nél vezetett:  

10402458-50526785-77671000 számlaszámára lehet befizetni,

kérjük, tüntesse fel: „adomány Szent István szobrára”.

Amennyiben ez idő alatt nem gyűlik össze a szükséges összeg, a megvalósítást egy évvel későbbre halasztjuk, így ügyelve arra, hogy az adományok céljukhoz érjenek. Bízunk abban, hogy a halasztásra nem lesz szükség és találunk városunkban adományozókat, akik a lehetőségeikhez mérten támogatni tudják e kezdeményezést.

A 100.000.-forint feletti adakozók nevét feltüntetjük a szobor talapzatán elhelyezett emléktáblán, minden adományozóról egy emlékkönyvben emlékezünk meg, mely a Várbaráti Kör archívumában kerül elhelyezésre.

Jövőre lesz 140 éve annak, hogy közadakozásból felállításra került városunk egyik jelképe, az Oroszlán szobor. Mutassuk meg, hogy mi, mai szigetváriak is képesek vagyunk méltó szobrot állítani államalapító királyunk emléke előtt hódolva!

Legyünk méltók elődeinkhez, valósítsuk meg együtt ezt a nemes kezdeményezést!

 

      Szent István Lakóközösségért Egyesület                                Szigetvári Várbaráti Kör

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!