Pályázatok

 

 

Szigetvári piac fejlesztése

Szigetvár Város Önkormányzat és a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi együttműködésben hozza létre a szigetvári piac fejlesztését célzó beruházást.

A projekt keretében Szigetvár Város Önkormányzat a pályázati forrás felhasználásával valósítja meg a meglévő piac /Szigetvár, 43/17 hrsz./ felújítását, korszerűsítését, terület vízrendezését, valamint térburkolattal való ellátását.

 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Helyi Gazdaságfejlesztés” című felhívása keretében elnyert 410.741.114,- Ft vissza nem térítendő támogatás által a megvalósuló fejlesztés átfogó célja elősegíteni a helyi termelők, helyi termékek piacra jutását.

A projekt keretében villamossági rekonstrukció, tartószerkezeti felújítás, akadálymentes parkoló kialakítása, piac épületének akadálymentesítése, wifi hálózat kiépítése, valamint az épület és közvetlen környezetének megfigyelésére IP alapú térfigyelő rendszer kialakítása, a tetőfelületen napelem rendszer telepítése tervezett.

A fejlesztési elképzelés keretében a meglévő piac, üzleti infrastruktúra fejlesztésére kerül sor, amelynek hatására növekszik az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő KKV-k száma, a gazdasági aktivitás, a versenyképesség, ezáltal pedig bővül a foglalkoztatás. A létrehozásra kerülő infrastruktúra biztosítja a gazdaságélénkítést, és hozzájárul a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BA1-2022-00005

Konzorciumi partner: Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás:410.741.114 ,- Ft

A projekt kezdési időpontja: 2023. május 31.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2026. április 30.

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg.

A projekt támogatottsága: 100%

További információ kérhető: Marton-Fekete Csilla Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztály Osztályvezetőjétől

Elérhetősége: 06-73/514-324; e-mail cím: muszaki[at]szigetvar[dot]hu