Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Szigetvár város honlapján. Kérem, fogadja el meghívásunkat, és töltsön el néhány napot városunkban, mert mi itt a város lakói arra törekszünk, hogy megismerje vendégszeretetünket, történelmünket, különösen jó borainkat, helyi ételeinket.
 
Szigetvár már a történelem előtti időkben is lakott hely volt, ám mégis inkább a magyar-török küzdelem dicsőséges színhelyeként vonult a köztudatba, a vár 1566-os ostromának, Zrínyi Miklós várkapitány és katonáinak története. A vár falai közt sétálva felelevenedik a hősies múlt, a Leghősiesebb Város („Civitas Invicta”) múltja.
           
"Áll rettenthetlenül Zrini nagy gondokon,
Mint nagy tornyos küsziklák magas Késmárkon;
Heába küszködnek nagy szelek azokon,
Erejeket vesztik heában ostromon:
Ugy Zrinit nem ijesztheti gond, sem rettentés,
Ha Atlas leromlik, ha az nagy ég leés;
Mert állhatatosra az félelem nem és,
Az ki igaz üggyel s jó szüvel fegyveres."

(Zrínyi Miklós – Szigeti veszedelem)
           
Városunk nem csupán történelmi emlékekben gazdag, de kiváló természeti adottságokkal is rendelkezik. A zselici dombság déli lankái nagyszerű lehetőséget nyújtanak túrázásra, valamint boraink megismerésére. A térség gazdag a gyógyvizekben is. A 62 fokos hévíz a város szívében, a vár szomszédságában található Gyógyfürdőben nyújt gyógyulást és kikapcsolódást az arra látogatóknak.
 
Szigetvár gazdag a hagyományokban, melyeket nagy gonddal ápolunk. Rendezvényeink kiváló alkalmak arra az év bármely szakában, hogy városunk lakói találkozhassanak, együtt megünnepeljük nevezetes évfordulóinkat, valamint megvendégeljük a hozzánk látogatókat. Tavasszal, a Húsvéti Vásárral köszöntjük a természet megújulását, nyáron kulturális programokkal várjuk vendégeinket. Legfontosabb rendezvényünk ősszel, a szeptemberben megrendezett Zrínyi Napok. A változatos és tartalmas programsorozat keretében a múlt megelevenedik, kézzel foghatóvá válik.
 
Kiránduljon, pihenjen, töltődjön fel városunkban!
 
Tisztelettel hívom, szeretettel várjuk!
 
Dr. Vass Péter
Szigetvár Város Polgármestere

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!