Szigetvár és környékének látnivalói

Látnivalók, hasznos helyek - Oktatási intézmény

Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolája
Cím: 7900 Szigetvár, Rákóczi u. 9-13
Az iskolában nyolc évfolyamon 600 gyermek tanul. Az 1906-ban alapított intézményben több évtizedes hagyománya van az emelt szintű ének-zene oktatásnak. A pedagógusok olyan értékrend elsajátíttatására törekednek, amely az egyéni érvényesülést és a közösségben való gondolkodást egyaránt szolgálja. 
Cím: 7900 Szigetvár, Szent István ltp. 2.
Az iskolában nyolc évfolyamon 400 gyermek tanul. A nevelési-oktatási intézmény pedagógiai tevékenységének középpontjában a „gyermekbarát” nevelés, a humánus, az egyénre szabott és a képességfejlesztést előtérbe- helyező, valamint a flexibilis tudásorientált iskola áll. Rugalmas szervezeti, működési rendjében, egyénre szóló differenciált...
Cím: 7900 Szigetvár, Zárda u. 2.
Szigetváron 1969 óta működik zeneoktatás. Közel 400 diák tanulja a klasszikus hangszereken kívül már a néptánc és színjáték alapismereteit is. Célunk, hogy a művészeti nevelés hatásos módszerével minél több kisgyerek ismerkedhessen meg és a nálunk szerzett ismereteket az élet más területein sikeresen alkalmazza.
Cím: 7900 Szigetvár, Széchenyi u. 61.
Tagintézményei: Napsugár Óvoda MIcimackó Óvoda Zöldmanó Óvoda Szívárvány Bölcsőde
Cím: 7900 Szigetvár, Szent István ltp. 6.
Az óvoda nevelőmunkájában kiemelt feladat a környezet- és természetvédelem. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek óvodában eltöltött minden napja élmény legyen, tanulják meg, hogy a természetben minden érték, rendszeres kirándulásaik során óvják, védjék a természetet. A négy óvodai csoportba 100 gyermeket nevelnek.
Cím: 7900 Szigetvár, Széchenyi u. 61.
Az óvoda nevelési programjában kiemelt feladatnak tekintik a gyerekek egészséges életmódra nevelését játékkal, mozgással. A nevelési cél megvalósítását segíti a jól felszerelt tornaszoba, a mindennapos testnevelésbe beépített preventív torna, a rendszeres mozgásfejlesztő programok, számos speciális szabadidős foglalkozás. A hat óvodai csoportba...
Cím: 7900 Szigetvár, Dózsa Gy. u. 11.
Az óvodában a családias jelleget vegyes életkorú csoportokkal valósítják meg. Óvodai programjukban kiemelt szerepe a játéknak, a mesének van. Két csoportban német nemzetiségi nevelés folyik a nyelvvel való játékos ismerkedés jegyében. A négy óvodai csoportba 100 gyermek jár.
Cím: 7900 Szigetvár, Széchenyi I. u. 37/1.
Az alapítványi fenntartású intézmény 2001-ben alakult. Az iskolában közel 900 növendék oktatása történik, társastánc, néptánc, modern tánc valamint grafika tanszakon. Tevékenységi területünk szerteágazó. Fontosnak tartjuk, hogy a művészeti nevelés a növendékek számára ne csak a városokban, hanem a vidéki településeken is elérhetővé váljon.
Cím: ,
Cím: 7900 Szigetvár, Szent I. ltp. 6.  Elérhetőség:  Tel: 73/310-560 E-mail: szig.bolcsode@freemail.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!