Figyelemfelhívás

Tisztelt Szigetváriak!

Tavaszodik, és többen megkezdték ingatlanjaik korszerűsítését, fejlesztését a városban, ami igazán örömteli. A melegebb évszakokra való felkészülést jelzi, hogy több épületen klímaberendezések telepítése is megkezdődött, amivel kapcsolatosan arra szeretném minden szigetvári figyelmét felhívni, hogy az ország többi településéhez hasonlóan, törvényi előírásnak megfelelve Szigetváron is településképi rendeleteket kellett alkotni 2017 végén.

Szigetvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigetvár Város Településképi védelméről szóló 28/2017. (XII.21.) önkormányzati rendelete 12.§ (3) bekezdése szerint klímaberendezést a város egész területén építészeti eszközökkel takartan vagy közterületről nem látható módon, az épületek alárendelt homlokzatára lehet telepíteni.

Kérem, hogy azok, akik az épületük utcafronti homlokzatára klímaberendezést telepítettek a közelmúltban, vagy terveznek telepíteni ilyet a jövőben, azok az épület homlokzatának színére fújt perforált lemezzel, vagy egyéb eszközzel, településképi szempontból megfelelő takarással lássák el ezeket a berendezéseket.

 
A hatályos településképi rendeletet ezen a linken érik el:
https://www.szigetvar.hu/sites/default/files/rendeletek/tkr_hatalyos2018.julius27tol.docx

Kérdés esetén kérem forduljanak bizalommal Berkecz Balázs városi főépítészhez a következő telefonszámon: 06 30 815 3000

Tisztelettel: 

                       Dr. Vass Péter

                        polgármester 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!