IV. Szigetvári Ostromnapok Fesztivál 2019.08.02. (péntek) – 03. (szombat)

IV. Szigetvári Ostromnapok Fesztivál

2019. 08. 02. (péntek) – 03. (szombat)

A 2016-os „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévben hagyományteremtő szándékkal kezdeményezett „Szigetvári Ostromnapok Fesztivál”, az idei évben immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény kiválóan illeszkedik a város kulturális programjai közé, és míg a Zrínyi napok az Ostrom végét ünnepli, addig az Ostromnapok Fesztivál a Szigetvári Ostrom kezdetét igyekszik bemutatni. A Hagyományőrző csapatok műsorai mellett, nagy hangsúlyt kap a Gasztro és Borudvar, ahol kiváló helyi borokat kóstolhatnak, és a kornak megfelelő ételeket, finomságokat is élvezhetik. A fesztivál központi rendezvénye az Ostrom, amelyet 70 hagyományőrző harcos és lovas, korabeli fegyverekkel elevenít fel.

A gasztronómiai kínálatból: Malacsütés, a helyi borok bemutatása, langalló és a helyi termelők által készített sajtok, lekvárok kóstolása. Pecsenyesütés, vásárütés (török-magyar portya).

Szabadtéri fegyverkiállítás és interaktív fegyverbemutató korabeli viseletek ismertetése is az állandó programelemek közt szerepel.

A kisgyermekes családosok is találnak a két nap folyamán megfelelő programokat: mint például gyermekkoncert, gólyalábasok mellett állandó kézműves foglalkoztatás, játszóház várja a látogatókat. Népi játékok megjelenítése mellett a kosaras körhintán át, logikai játékokat próbálhatnak ki.

A korabeli ruhák, viseletek megtekintése mellett lehetőség nyílik a ruhák felpróbálására, viselésére valamint megvásárlására is.

A délutáni programelemeket a táncbemutatók, valamint csikós lovas bemutatók színesítik. Az estig maradókat pedig élőkoncert előadással kívánjuk szórakoztatni.

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!