LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ FORGALMI REND VÁLTOZÁSRÓL

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ FORGALMI REND VÁLTOZÁSRÓL

Szigetvár Város Önkormányzata a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel alkotott konzorcium bevonásával kívánja megvalósítani a 6-os és a 6607-es jelű utak csomópontjában (Malom) kialakítandó körforgalom építését.

A tájékoztató hátoldalán található tervlap (nagyobb méretben megtekinthető Szigetvár Város honlapján – www.szigetvar.hu) alapján az alábbi javaslat kerül megfogalmazásra az ideiglenes forgalmi rend, ideiglenes terelőútvonalak forgalmi rendjére vonatkozóan:

  • a körforgalom építési munkák időszakában a munkaterület három közlekedési irányból összesen három közlekedési jelzőlámpával lesz biztosítva, ami a csomópontba érkező gépjárműforgalmat váltakozó irányokban, egyszerre egy sávban fogja tudni átvezetni.
  • A jelentős torlódások mérséklése érdekében a 3,5 tonna össztömeg alatti gépjárművek alternatív útvonalakon tudnák elkerülni az érintett csomópontot az alábbi útvonalakon:
    • Ország út – Kárpátok útja – Hoboli út;
    • Bajcsy-Zs. utca – Batthyány utca – Basa utca.
  • A Kárpátok útján „a csatolt tervlaptól eltérően” forgalom, sebességkorlátozás 30 km/h mértékben kerül meghatározásra azzal, hogy tehergépkocsival behajtani tilos, illetve megállni tilos kiegészítő táblák kerülnek kihelyezésre.
  • A Basa utca a jelenlegi forgalmi rendtől eltérően kétirányú közlekedésre is alkalmas lenne azzal, hogy szintén kihelyezésre kerül a tehergépkocsival behajtani tilos tábla a 20 km/h sebességkorlátozó táblával, valamint a megállni tilos táblával együtt.
  • Az ideiglenes forgalmi rend bevezetésére a tényleges kivitelezési tevékenység megkezdésekor, előreláthatólag 2020. március 16-án kerül sor, amely ideiglenes forgalmi rend a kivitelezési tevékenység befejezéséig, előreláthatólag 2020. július hónap elejéig tart.

Abban az esetben, ha az ideiglenes forgalmi rend bevezetését követően a Basa utcában lakók részéről igény merül fel a gépjárművek közterületen való elhelyezésére, helyi közútkezelő szervezet gondoskodik ideiglenes közterületi parkoló kialakításáról.

Az érintett közutak forgalomterhelése miatt fentebb felsorolt intézkedések mellett is torlódások, fennakadások várhatók. Az esetleges kellemetlenségek miatt kérem a közlekedésben résztvevők, illetve a lakosság türelmét!

További felvilágosítás kérhető a Kisváros Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, Bein Mihálytól a 06-73/510-280-as telefonszámon, illetve a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztályának osztályvezetőjétől, Marton-Fekete Csillától a 06-73/514-324-es telefonszámon!

Kelt: Szigetvár, 2020. február 26.

                                                           Dr. Vass Péter polgármester s.k.

Szigetvár_6-6607_körforgalom_terelőutak

 

 

 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!