Lakossági tájékoztató - téli rezsicsökkentésben korábban nem részesülők részére nyújtandó támogatásról

Tisztelt Lakosok!

 

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások részére nyújtandó egyszeri támogatás átvételéről az alábbi tájékoztatást adom:

 

A Kormány 1602/2018. (XI.27.) Korm. határozata rendelkezik arról, hogy ezen támogatást természetben kell biztosítani az érintetteknek.

Önkormányzatunkhoz - 2018. október 15. napjáig - érkezett igények közül szinte az összes, 1143 igény továbbításra került a Magyar Államkincstár felé.

A hivatkozott Korm. határozatnak megfelelően a támogatás biztosításáról szóló Támogatói Okirat megérkezett Önkormányzatunkhoz, és ezen a héten a támogatási összeg is.

Támogatási feltételek az alábbiak:

  1. csak a 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek a támogatásból;
  2. a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli;
  3. Önkormányzat a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezettel, szervezetekkel szerződést köt, melyben rögzíteni kell, hogy a tüzelőanyag átvételét az érintett háztartásoknak legkésőbb 2019. december 15-éig biztosítja a gazdálkodó szervezet;
  4. Önkormányzat a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-éig teljesíti a vállalkozó részére;
  5. Önkormányzat jelzi, és jogosult tudomásul veszi, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült.

 

Fentiek alapján megkeressük az Erdészetet és több egyéb fűtőanyagot értékesítő vállalkozást, hogy a lakosok számára minél kedvezőbb és praktikusabb átvételi lehetőségre kössük meg a szerződéseket.

Amennyiben Önkormányzatunk szerződik a tüzelőanyagok átvétele tárgyában, az érintettek kézhez kapják azon értesítőt, mellyel - az abban található címen - az igényelt típusú fűtőanyagot legkésőbb 2019. december 15-éig átvehetik.

 

Összegezve tájékoztatom Önöket, hogy a téli rezsicsökkentés keretében nyújtandó 12.000,- Ft összegű támogatás nem pénzbeli, azt a fentiek értelmében természetben kell kiadni a jogosultak részére, továbbá fontos, hogy a tüzelőanyag elszállítását a jogosultnak kell megoldania, annak fedezetére a támogatás nem használható fel.

 

Szigetvár, 2018. december 11.         

 

        dr. Vass Péter s.k.

polgármester

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!