Óriási turisztikai lehetőség előtt áll Szigetvár!

A hétvégén megtartott IV. Szigetvári Ostromnapok Fesztivál alkalmából szombaton a gasztronómia sátrában a Discovery Channel munkatársait fedeztük fel, akik a gasztronómiai sátorban felvételeket készítettek. Megtudtuk, hogy a Szulejmán szultán türbéjének a feltárási helyén is jelen voltak, (a Zsibóti Szőlőhegyen) ahol tudományos szakemberekkel készítettek interjúkat.

Ez a műsor jelen van 400-600 millió háztartásban és az itt elkészített filmet vélhetően ennyi háztartásban meg is fogják nézni és a csatorna ezt a filmet 3 éven keresztül műsoron tartja.  

Ha Magyarország Kormánya az ásatásokat és az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket komolyan gondolja és meg fogja valósítani, akkor úgy ítéljük meg, hogy Szigetvár turisztikai szempontból óriásit tud előrelépni.

Jelenleg úgy véljük, hogy kormányunk komolyan gondolja a fejlesztéseket, hiszen a Turbéki Szőlőhegyen elkezdődtek a kisajátítások, a régészeti munkálatok folytatódnak és Budapestről több szakember érkezett hozzánk, akiknek az a feladatuk, hogy megfelelőképpen előkészítsék a Szulejmán szultán türbéjéhez kapcsolódó fejlesztéseket. Elmondásuk szerint ebbe beletartozik a Szigetvárt és a lelőhelyet összekötő kerékpárút megépítése, az aszfaltos út felújítása, a parkoló és fogadóépület megépítéséhez szükséges területek kisajátítása, az épületek tervezése, és az egész ásatási terület területének kisajátítása.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy kormányunk tervezi a Kaposvárt Szigetvárral összekötő kerékpárút építését, valamint a Turbéki kegytemplom felújítását, akkor úgy ítéljük meg, hogy ugrásszerűen megnőnek a turisták Szigetvár területén, hiszen mind történelmi látnivalóban, mind megközelíthetőségben óriásit fejlődik városunk. Ha ehhez hozzávesszük a Discovery Channel reklámerejét, akkor úgy gondoljuk, hogy jogos a turizmusba vetett optimizmusunk.

Ezért gondoljuk azt, hogy Szigetvár óriási lehetőség előtt áll turisztikai szempontból!

Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!