A Szigetvári Rendőrkapitányság közleménye - ingatlan teszt

Vajon az Ön ingatlanát kiszemelné egy betörő?

Tesztelje lakóházának gyenge pontjait!

Mindössze 10 kérdést kell megválaszolnia!

A „nem” válaszok az ingatlan gyenge pontjairól árulkodnak egy betörő számára.

 

  1. A védelem az ingatlan határán kezdődik. A kerítés fontos védelmet nyújt, ha megfelelő a kialakítása.  Az Ön ingatlanának kerítése legalább 160 cm magas és nehéz átmászni rajta?

igen                      nem

  1. Tudta, hogy az egyik legjobb bűnmegelőzési eszköz a jó megvilágítás? A mozgásra bekapcsoló világítás a kertben, vagy a bejáratnál elriasztja a tolvajt. Szereltetett fel házára mozgásérzékelő világítást?

igen                      nem

  1. A jó állapotú, biztonsági zárral ellátott ajtók, nyílászárók sem hívogatják zsákmányszerzésre a bűnözőket. Az Ön lakóházának bejárati ajtaja legalább 5 pontos zárszerkezettel, biztonsági lánccal, nyitásjelzővel rendelkezik?

igen              részben               nem

  1. A betörők a legtöbb esetben megfigyelik, hogy mikor nincsenek az ingatlanban és akkor próbálkoznak bejutni. Ha sokat van távol házától érdemes beszerezni néhány időzítő kapcsolót, melyekkel szabályozható, melyik lámpa mikor kapcsolódjon be azt a látszatot keltve, hogy vannak a lakásban. Ön használ időzítő kapcsolókat?

igen                      nem

  1. Vannak elkövetők, akik az interneten tájékozódnak arról, hogy mikor vannak távol az ingatlan lakói. Gondolna erre, mielőtt megosztaná közösségi oldalakon mikor utazik el ?

igen                     nem

 

  1. A nyitva felejtett kertkapu, ablak, bejárati ajtó könnyű préda a betörőnek. Ön mindig bezárja a lakóház nyílászáróit, mikor nem tartózkodik az ingatlanban?

igen                     legtöbbször                      nem

 

  1. A kint felejtett kisgépek, kertészeti eszközök kihagyhatatlan lehetőséggel csábítják a tolvajokat. Mindezt kivédheti, ha zárható melléképületben tárolja ezeket az eszközöket.

Ön elzárva tartja értékes kertészeti eszközeit és szerszámait használatukon kívül?

igen                      nem

 

  1. A betörők inkább távol tartják magukat, ha riasztóberendezést látnak, vagy hangosan ugató kutyával kell szembenézniük. Létezik olyan radarszenzor, ami érzékeli az ablakokon és ajtókon keresztül a mozgást és valósághű kutya ugatással, morgással riasztja el a betörőt.

           Az Ön ingatlanja rendelkezik riasztóval?

igen                      nem

 

  1. Az elkövetők nem szeretik, ha kamera figyeli és rögzíti a mozgásukat, öltözéküket, ismertetőjegyeiket. A kamera rögzíti az elkövetés pontos időpontját is, segíti a rendőrség munkáját a felderítésben és bizonyítékként is felhasználható. Szereltetett fel ingatlanjára kamerát?

igen                      nem

  1. Tervezi kamerarendszer telepítését ingatlanjára?

igen                     nem

 

Van gyenge pontja lakóháza védelmének?

 

Az Ön ingatlanát kiszemelné egy betörő?

 

Ha a „nem” válaszok száma háromnál több, akkor IGEN!

Ne adjon esélyt a betörőknek!

Szigetvári Rendőrkapitányság

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!