Tájékoztatás Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz kapcsolódóan

Tájékoztatás Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz kapcsolódóan
 
 
Szigetvár Város Önkormányzata csatlakozott a 2019-es évre vonatkozóan a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, valamint a pályázat felhívását közzétette a város honlapján.
 
 
Szigetvár Város Önkormányzata Oktatási és Nevelési Bizottság Bizottsága a 30/2018. (X.25.) sz. ONB Határozatával a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra beérkezett pályázatok elbírálásának rendjét az alábbiak szerint határozza meg:
 
A felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében megállapított ösztöndíj kizárólag a pályázó szociális helyzete alapján ítélhető meg, az ösztöndíj megítélésekor a pályázó tanulmányi eredménye nem vehető figyelembe.
A szociális helyzet vizsgálata során a Bizottság vizsgálja a hallgató lakcíme szerinti ingatlanban életvitelszerűen együtt lakó, ott bejelentett vagy tartózkodási hellyel rendelkezők számát és jövedelmi helyzetét.
A Bizottság döntése értelmében szociális helyzete alapján azon hallgató részesül támogatásban, ahol a hallgató családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének  250 %-át (71.250,- Ft).
 
A jövedelmi helyzet vizsgálatakor a család fogalmára a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény az irányadó azzal, hogy családtag elsősorban
  • az élettárs, házastárs,
  • szülő/nagyszülő,
  • önálló keresettel nem rendelkező testvér.
 
 
Szigetvár, 2018. október 25. 
 
 
        dr. Vass Péter s.k.
polgármester
 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!