Tájékoztatás - Lakbérfelmérés – adatfelvétel – végzéséről

Tisztelt Szigetvári Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai, Szigetváron 2018. október 12. és 2018. december 06. közötti időpontban hajtják végre a lakáspiac jellemzőinek feltárására irányuló „Lakbérfelmérés” c. adatfelvételt, melynek célja, hogy felmérjék a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer cím kijelölését egy statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

A kérdezőbiztosok 2018. október 12. és 2018. november 30. között személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal. Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:

  1. személyes interjú keretében, a kérdezőnek válaszolva.
  2. Önállóan az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. (A kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el, a belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.)

A kérdőívet kitöltők és a nyereménysorsolásra jelentkezők között decemberben tableteket és egyéb értékes ajándékokat sorolnak ki.

Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közlik, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság számára hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06-80/200-766 ingyenesen hívható zöldszámon adnak további felvilágosítást, valamint a lakinfo[at]ksh[dot]hu e-mail címen is felkereshetők.

Az adatfelvétellel kapcsolatban a www.ksh.hu/lakberfelmeres internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

A KSH munkatársai előre köszönik a lakosság együttműködését a felmérés sikeres végrehajtásához!

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!