Tájékoztatás szúnyoggyérítéssel kapcsolatban

Tisztelt Szigetvári Polgárok!

A város honlapján korábban már megírtam, hogy a szúnyoggyérítés az nem az önkormányzat, hanem az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladata. Akkor is ismertettem, hogy a  http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_index honlapon érhető el és követhető, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által hol és melyik városokban végzik a szúnyoggyérítést.

Jelen pillanatban 150 település felett hajtják végre a permetezéses és biológiai gyérítést, ebben Baranya megyei település nem szerepel. A lakosság kérésének megfelelően mai nappal levelet írtam az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részére, melyben kérem, hogy amennyiben módja és lehetősége van a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának, akkor a programban Szigetvárt vegyék előre, hiszen mint tudjuk, településünk mélyfekvésű, és mint nemzeti emlékhely kiemelt turisztikai célpont.

Továbbá szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy a korábbi években a szúnyoggyérítésre összeadott lakossági támogatás (423 eFt) a mai napig elkülönített számlán rendelkezésre áll, de ez az összeg még nem elegendő ahhoz, hogy az egész város területére vonatkozó gyérítést saját költségen megrendeljük. Erre most árajánlatot kérek ismét, és azt közölni fogom Önökkel, illetve ezt követően újra meghirdetjük az adakozás lehetőségét. Amennyiben összejön a szükséges pénzösszeg, akkor megrendeljük a szúnyoggyérítést abban az esetben, ha az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól nem kapunk megfelelő választ.   

 

Dr. Vass Péter 
polgármester 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!