Veszélyhelyzetben támogatásra szoruló fogyatékkal élők ellátása

Tisztelt Lakosság!

 

Önkormányzatunk felméri azon fogyatékkal élők körét, akik a kialakult veszélyhelyzetben támogatásra szorulnak, vagy a későbbiekben segítségre szorulhatnak.

 

Fogyatékos személy törvényi meghatározása:
az a személy, aki tartósan vagy véglegesen olyan érzékszervi, kommunikációs, fizikai, értelmi, pszichoszociális károsodással - illetve ezek bármilyen halmozódásával - él, amely a környezeti, társadalmi és egyéb jelentős akadályokkal kölcsönhatásban a hatékony és másokkal egyenlő társadalmi részvételt korlátozza vagy gátolja.

 

Önkormányzatunk kapcsolatban áll többek között a közétkeztetést ellátó Intézménnyel, a Szigetvári Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálattal. Megkerestük a fogyatékkal élők helyi szervezetét is ezzel kapcsolatban.

 

Kérjük, hogy amennyiben Ön érintett, vagy a környezetében ismer ilyen személyt, jelezze Önkormányzatunk felé a 06/73/514-330, vagy a 06/73/514-333-as telefonszámok egyikén, vagy a mellékelt nyilatkozatot juttassa vissza a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályára (7900 Szigetvár, Vár u. 2.) major.diana[at]szigetvar[dot]hu; hirtne.patko.eva[at]szigetvar[dot]hu e-mail címre, illetve postai úton.

 

A felméréshez az alábbi adatok megadása szükséges:

- fogyatékos személy adatai (neve, lakcíme, telefonszáma/elérhetősége);

- fogyatékosság típusa, mértéke;

- internettel/számítógéppel/okostelefonnal rendelkezik-e;

- ellátásáról jelenleg gondoskodó neve/elérhetősége;

- bejelentő neve és elérhetősége (ha nem ugyanaz, mint a fogyatékos személy);

- miben kér segítséget: bevásárlás, gyógyszerkiváltás, ügyintézés, egyéb...

 

Tisztelettel: Dr. Vass Péter s.k.

                      polgármester

 

NYILATKOZAT

 

Lelkisegély

 

A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben LÉLEKERŐSÍTŐ telefonos beszélgetésekkel segít azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségekkel küzdenek. Mától atyák és civil szakemberek várják a telefonhívásokat.

Az új, még mindenki számára ismeretlen helyzet bizonyosan bármelyikünk részére, bármikor krízis helyzetet teremthet. A megváltozott életkörülményeink, a veszteségeink, a napi rutin átalakulása, elvesztése, a megszokott munka hiánya, a megnövekedett munkaterületek kimerítő léte, az átalakult munkavégzés feszítettsége, az aktivitás kivitelezhetetlensége, a bezártság, a gyerekekről való folyamatos és újszerű gondoskodás, a személyes kapcsolatok intenzitásának módosulása, az ismeretlen és új oktatási folyamatok, a szülőkért való távoli aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki, felőrölheti a lelkierőt. Ha erőnket veszítjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek eddigi kapcsolódási pontjaink, az otthon maradtakkal vagy éppen a terhelt munkavégzés során fokozódhatnak a konfliktusok, türelmetlenebbekké válhatunk. Ez a jelen helyzetben bár általános reakció, hosszú távon való fennmaradása sajnos negatívan befolyásolhatja döntéseinket, gondolkodásunkat, cselekvéseinket, következtetéseinket, mások felé való nyitottságunkat; kimerítő lehet, rontva életminőségünket, kedélyállapotunkat, szoros közösségünkhöz való kapcsolódásunkat, fizikai erőnlétünket, ellenálló képességünket.

A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben LÉLEKERŐSÍTŐ telefonos beszélgetések lehetőségét ajánlja fel azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségeikben ilyen formában szeretnének segítséget találni.

A Pécsi Egyházmegye központi telefonszámát tárcsázva, a mai naptól lehetőségük van atyákkal és civil szakemberekkel beszélgetni minden nap 9.00–12.00; és 15.00–19.00 óráig.

A segítő atyákat és a szakembereket a telefonszám hívását követően munkatársunk segítségével tudja elérni.

Kérjük, amennyiben környezetében lelki segítségre szorulókat lát, ajánlja figyelmébe a LÉLEKERŐSÍTŐ program lehetőségét.

Hívja a +36 72 513 030-as telefonszámot 9.00–12.00 óráig és 15.00–19.00 óráig.

Üdvözlettel:

Szolnoki György

fogyatékosságügyi tanácsadó

Pécs

MONTÁZS projekt – A fogyatékos személyek

számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások

hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése

EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001

 

 
 

 

 

 

Információs és Koordinációs Pont

Város: Pécs

Cím: 7621 Pécs, Megye utca 22.

Mobil: +36 20 267 8034                                           

E-mail: szolnoki.gyorgy[at]fszk[dot]hu

 

Tisztelt Partnerek!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a Pécsi Információs és Koordinációs Pont 2020. március 17-től határozatlan ideig beszünteti a személyes ügyfél találkozóval járó ügyintézést, illetve minden olyan rendezvényt, mely személyes találkozással jár.

Információs pontunk munkatársai továbbra is rendelkezésre állnak a megszokott elektronikus csatornákon.

 szolnoki.gyorgy[at]fszk[dot]hu

mocsari.roland[at]fszk[dot]hu

20/267-8034

20/268-1208

 Forduljanak hozzánk továbbra is bizalommal!

Kategória: 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!