HÉTHATÁR – HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE TÉRSÉGI SZEMLÉLETBEN

Szigetvár Város Önkormányzat konzorciumi partnereivel vissza nem téritendő támogatást nyert a „Héthatár – Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” címmel. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00092 számú 246,063 millió forint támogatási összegű projekt legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatáshoz való hozzáférés javítása. A konstrukció másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programban feltárt problémák komplex, a helyi közösségre és erőforrásokra alapuló kezelést célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

 

A konzorciumot magában foglaló 6 település – Szigetvár, Patapoklosi, Somogyapáti, Szentlászló, Boldogasszonyfa, Bánfa - a konzorcium tagja még a Szigetvári Kultúr - és Zöld Zóna Egyesület, és a Virágóra – a gyermekek környezeti neveléséért – Közhasznú Alapítvány.

A projekt részcéljai:

-A humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása.

-A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságára való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedéseknek és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése.

-A helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése.

-A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása.

-A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

 

A projekt kezdete: 2018.04.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. augusztus 31.

A projekt támogatottsága : 100%

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Elérhetőség: hethatar.szigetvar[at]gmail[dot]com

 

További információ kérhető: Vagyongazdálkodási és Műszaki Osztály - Marton-Fekete Csilla osztályvezető Elérhetőség: 73/514-324; muszaki[at]szigetvar[dot]hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!