Közlemény az idei évi Zrínyi Napok Emlékünnepséggel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

A mai napon (2020.08.11.) rendkívüli testületi ülés keretében döntött Szigetvár Képviselő-testülete arról, hogy a Zrínyi Napok az idén megtartásra kerülnek, Kormányunk felelősségteljes, jelenleg érvényben lévő jogszabályai szerint.

Természetesen a körülményeket változtatnunk kellett annak érdekében, hogy a kormányzati előírásoknak meg tudjunk felelni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a zenés táncos rendezvények kizárólag olyan helyen lesznek megtartva, ahol az 500 fős létszám jól ellenőrizhető. (Vigadó, Kemping, Vár)

A részvételhez előzetes regisztrációra lesz szükség és a belépőjegyet is előre kell megváltani, a helyszínen a belépőjegy birtokosainak alá kell írniuk a jelenléti ívet, továbbá biztosítunk kézfertőtlenítőt és csak így látogatható a zenés táncos rendezvény.

Jelen pillanatban nincs korlátozva a kirakódóvásár látogathatósága, ezért a Vár utcában ugyanúgy, mint az eddigi években kézművesek fogják árusítani termékeiket.

A szabadtéren tartandó kegyeleti megemlékezéseket meghívottakkal, azaz szűk körben  -  30-100 fő részvételével  -  fogjuk megtartani.

Természetesen abban az esetben, ha a Kormány szigorításokról dönt, akkor fenntartjuk a jogot, hogy szeptember 10-én is lemondhatjuk a rendezvényeket, az úgynevezett vis maior helyzet miatt (a járványhelyzet súlyosbodása miatt).

Mellékelten a teljesség igénye nélkül felsorolnánk egy-két várható fellépőt.

Szigetvár, 2020. augusztus 11.

 

                                                 Tisztelettel:

                                                                                          Dr. Vass Péter

                                                                                           polgármester

 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!