Tájékoztatás a Vigadó épületére kapott plusz állami forrásról

Tisztelt Szigetvár Városhoz Tartozó Valamennyi Állampolgár!

Örömmel olvastam Nagy Csaba országgyűlési képviselő úr 2020. január 3-ai Facebook bejegyzését, melyben arról tájékoztat, hogy Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úr segítségével a Vigadó épületének felújítására a 2017-ben elnyert 300 millió forinthoz kaptunk még 150 millió forintot így összesen 450 millió forint áll rendelkezésre.

Tájékoztatni szeretném valamennyiüket, hogy Szigetvár városának a közbeszerzései nyíltak, azaz az országban bárhol élő, működő gazdasági társaságok pályázhatnak valamennyi közbeszerzésre kötelezett kivitelező munkára.

A Makovecz Imre tervezte Vigadó épületére eredetileg 300 millió forintot kapott a város, amelyből a nyugati szárnyat (mely soha nem készült el), és a teljes tetőt kellett volna befejezni, valamint az első üvegfal teljes cseréjét. A meghirdetett közbeszerzésre egyetlen egy jelentkező sem volt.

Ezek után egy ilyen kivitelezésekkel foglalkozó céget megkerestem és megkértem őket, hogy egy hozzávetőleges költségvetést adjanak, hogy mennyiért lehetne megcsinálni az előbb felsorolt munkákat. Ennek az épületnek a teteje rézlemezekkel van fedve, amelynek cseréje önmagában közel 400 millió forint, így azt tettük az elmúlt években, hogy a Makovecz Alapítvánnyal levelezve (Csernyus Lőrinc úrral) úgy próbáltuk csökkenteni a műszaki tartalmat, hogy a tervezési és egyéb szakértői díj kifizetése után fennmaradó bruttó 264 millió forintból meg tudjuk oldani a kivitelezést.

Feltehetőleg a soha be nem fejezett nyugati szárny teljes felújítása, a bejáratnál levő teljes üvegfal cseréje, valamint a felette levő szétrohadt eresz alja lenne kicserélve és a tetőhöz nem nyúlunk hozzá. A kapott 150 millió forintot egyeztetések után valószínű a tetőre fogjuk fordítani, de hangsúlyozom, hogy a szakemberek elmondása szerint nem oldható meg 400 millió forint alatt a tető komplett cseréje.

Természetesen, mivel a pénzt a Makovecz Alapítvány bocsátja rendelkezésünkre, így teljes mértékben meg akarunk és meg fogunk felelni az Alapítvány és a Kormány elvárásainak.

Tájékoztatásul közlöm továbbá Önökkel, hogy a Szigetváron folyó és már kész beruházások nem titkosak, bárki, bármelyik beruházásról érdeklődik, tájékoztatni fogjuk.

Szigetvár városának 2014. óta valamennyi beruházása olvasható a nyilvános testületi anyagok között, amelyek egytől egyik fent vannak a város honlapján. Határozottan visszautasítom azokat a feltételezéseket, hogy Önöket mi nem tájékoztatjuk.

Tudatni szeretném Önökkel, hogyha bármi érdekli Önöket, akkor a polgarmester[at]szigetvar[dot]hu  elérhetőségen  nyugodtan tegyenek fel kérdéseket, és arra hitelt érdemlően fogunk válaszolni, vagy hívják fel a polgármesteri titkárságot a 06 73/514-304-es telefonszámon.

Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester

 

 

< Vissza a hírekhez

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek, információk és események!